vineri, 23 decembrie 2011

CHIFTELUŢE DE CARTOFI CU MORCOV

Ingrediente:

4 cartofi
2 morcovi
2 linguri cu unt
2 linguri cu făină
Ulei pentru prăjit
100 g seminţe de susan
pătrunjel verde
sare, piper

Preparare:

Cartofiişi morcovul se curăţă de coajă şi se pun la foc cu sare, piper şi cele douălinguri de unt.

Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu o furculiţă sau cu instrumentul pentru piure, dar nu se transformă in piure ci sărămână bucăţele.
Se gustă şi dacă mai trebuie se adaugă sare şi piper. Se adaugă pătrunjelul tocat, făina şi se omogenizează.

Se iau cu lingura grămăjoare, se formează chifteluţe, se dau prin seminţe de susanşi se prăjesc în ulei încins.

Se scot pe şerveţele de hârtie, ca să se scurgă eventualul surplus de ulei.

Se servesc simple sau drept garnitura lângă friptură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu