Ingrediente:
2-3 legături de pătrunjel proaspăt
2-3 roşii
O ceşcuţă de bulgur (grâu sfărâmat, de la magazinele
arăbeşti)
O ceapă (roşie, de preferat)
Zeama de la ½ de lămâie
O lingură de ulei de măsline
O frunză de mentă
Sare şi piper
Preparare:
Roşiile spălate se taie pătrate cu latura de circa 1 cm.
Se
pun într-un vas iar deasupra se toarnă ceşcuţa cu bulgur.
Se amestecă bine, se
acoperă vasul cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 10-15 minute.
Ceapa se toacă mărunt.
Pătrunjelul se spală şi se toacă
şi acesta mărunt.
Într-un bol se stoarce zeama de lămâie,
se adaugă uleiul,
sarea şi piperul şi se amestecă bine.
Se scoate vasul cu bulgurul şi roşiile din frigider, se
adaugă ceapa tocată, pătrunjelul şi sosul de zeamă de lămâie şi ulei. Pentru prospeţime
se pune o frunză de mentă tocată mărunt. Se amestecă bine şi se serveşte.
Lângă un rizoto cu
pipote de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu