joi, 22 decembrie 2011

TABULEH, SALATA ARĂBEASCĂ DE PĂTRUNJEL


Ingrediente:

2-3 legături de pătrunjel proaspăt
2-3 roşii
O ceşcuţă de bulgur (grâu sfărâmat, de la magazinele arăbeşti)
O ceapă (roşie, de preferat)
Zeama de la ½ de lămâie
O lingură de ulei de măsline
O frunză de mentă
Sare şi piper 

Preparare:

Roşiile spălate se taie pătrate cu latura de circa 1 cm.

 Se pun într-un vas iar deasupra se toarnă ceşcuţa cu bulgur.

Se amestecă bine, se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 10-15 minute.

Ceapa se toacă mărunt.

Pătrunjelul se spală şi se toacă şi acesta  mărunt.

Într-un bol se stoarce zeama de lămâie,

se adaugă uleiul,

sarea şi piperul  şi se amestecă bine.

Se scoate vasul cu bulgurul şi roşiile din frigider, se adaugă ceapa tocată, pătrunjelul şi sosul de zeamă de lămâie şi ulei. Pentru prospeţime se pune o frunză de mentă tocată mărunt. Se amestecă bine şi se serveşte.

Lângă  un rizoto cu pipote de pui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu