La această reţetă nu voi da cantităţi, pentru că totul
depinde de gust. Singurele cantităţi exacte sunt cele care alcătuiesc saramura:
o lingură cu vârf de sare la un litru de apă.
Ingrediente:
Castraveţi, gogonele, ardei iute, usturoi, hrean, morcov,
ţelină (rădăcină şi frunze), boabe de muştar, flori uscate de mărar, sare.
Castraveţii, ardeii iuţi, gogonelele şi mărarul se spală
şi se pun într-o strecurătoare. Se curăţă morcovii, ţelina şi hreanul. La fel
usturoiul.
În borcane se aşează castraveţii şi gogonelele. Printre ele se pun ardei iuţi, căţei de usturoi,
hrean, bucăţi de morcov şi felii de rădăcină de ţelină.
Se presară boabe de
muştar. Deasupra se pun florile de muştar şi frunzele de ţelină.
Se face o saramură dintr-o lingură cu vârf de sare la un
litru de apă. Se dă un clocot şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit bine se
toarnă peste castraveţi.
Nu se umplu borcanele prea bine. Se lasă neacoperite
până a doua zi, când se completează cu saramură dacă este nevoie, se astupă
borcanele (cu capace sau cu celofan)
şi se aşează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu