Ingrediente:
½ kg ciuperci proaspete
100g unt
2-3 linguri cu ulei
2 cepe potrivite sau una mare
o legătură cu mărar
o legătură de pătrunjel
Sare,
Piper
½ de păhărel de
ţuică cu vin
Preparare:
Ciupercile se curăţă şi se spală bine.
Se taie bucăţi mai mari sau chiar se lasă întregi
dacă sunt mai mici. Se pun într-o strecurătoare deasupra unei oale şi se opresc
cu 2-3 litri de apă clocotită cu o lingură de sare. După circa 10 minute se
aruncă apa şi se lasă ciupercile la scurs.
Într-o tigaie se pune la încins untul cu 2-3 linguri de
ulei. Se adaugă ceapa tocată cubuleţe
iar când aceasta s-a înmuiat, se adaugă
şi ciupercile. Se amestecă şi se lasă la fiert până scade tot lichidul. se
adaugă vinul şi se aşteaptă să scadă şi acesta. Se condimentează cu sare şi
piper şi se adaugă mărarul şi
pătrunjelul tocat.
Sunt o excelentă garnitură pentru diferite fripturi,
chifteluţe, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu