luni, 6 februarie 2012

CIUPERCI SOTE


Ingrediente:

½ kg ciuperci proaspete
100g unt
2-3 linguri cu ulei
2 cepe potrivite sau una mare
o legătură cu mărar
o legătură de pătrunjel
Sare,
Piper
½ de  păhărel de ţuică cu vin 

Preparare:
Ciupercile se curăţă şi se spală bine.

Se  taie bucăţi mai mari sau chiar se lasă întregi dacă sunt mai mici. Se pun într-o strecurătoare deasupra unei oale şi se opresc cu 2-3 litri de apă clocotită cu o lingură de sare. După circa 10 minute se aruncă apa şi se lasă ciupercile la scurs.
Într-o tigaie se pune la încins untul cu 2-3 linguri de ulei. Se adaugă ceapa tocată cubuleţe

iar când aceasta s-a înmuiat, se adaugă şi ciupercile. Se amestecă şi se lasă la fiert până scade tot lichidul. se adaugă vinul şi se aşteaptă să scadă şi acesta. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă mărarul  şi pătrunjelul tocat.

Sunt o excelentă garnitură pentru diferite fripturi, chifteluţe, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu