joi, 1 martie 2012

SALATA DE FASOLE NEAGRĂ PE FRUNZE DE ANDIVE

Ingrediente:
100 g fasole neagră
2 linguri boabe de porumb dulce (din conservă)
2 linguri de boabe de mazăre (din conservă)
Un castravete mic
O andivă
½ ardei gras roşu
Câteva fire de mărar verde
O cepă roşie mică
O lingură cu ulei
Oţet de mere, sare şi piper după gust 

Preparare:
Fasolea neagră

se alege, se spală şi se pune la înmuiat în apă călduţă,

de seara până dimineaţa. Dimineaţa se scurge apa, se adaugă apă rece şi se pune la fiert la foc potrivit.
Când fasolea este fiartă se scurge şi se lasă să se răcească.

Se desfac foile andivei şi, pentru a i se scoate amăreala se pune pentru 15 minute în apă rece cu sare şi o lingură cu oţet. Se scot frunzele se şterg şi se aranjează pe platoul pe care se va servi salata.

Frunzele de andivă rămase se toacă şi se pun într-un bol.castravetele (curăţat sau nu de coajă) se taie bucăţi potrivire şi se pune în bol peste andive. Ardeiul gras roşu se taie în fâşii lungi. Pe fiecare frunză de andivă de pe platou se aşează câte o fâşie de ardei. Restul fâşiilor se taie pătrate şi se pun în bol peste castravete. Se adaugă boabele de fasole neagră fiartă, porumbul şi mazărea şi câteva fire de mărar verde. Se adaugă sare, piper, ulei şi oţet după gust. Se amestecă şi se lasă câteva minute ca să se pătrundă gusturile. Se adugă peste frunzele de andivă de pe platou, deasupra se pun rondele de ceapă  şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu