joi, 8 martie 2012

TORT CU MULTE FRUCTE


Ingrediente:
3-4 biscuiţi
300 g smântână
O lingură cu fructoză sau zahăr pudră
2 kiwi
Zeama şi coaja de la ½ lime
Mure, zmeură, merişoare şi alte fructe congelate
3 linguriţe cu gelatină 

Preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în câteva linguri cu apă sau lapte.
După 30 de minute gelatina se încălzeşte le microunde sau pe baia de abur, până devine lichidă, fără însă a o fierbe. Smântâna se bate cu mixerul la viteză mică.

Se adaugă fructoza,  zeama şi coaja de lime, apoi se toarnă gelatina în fir subţire amestecând uşor cu telul.

Un bol se tapetează cu folie alimentară. Se toarnă puţină smântână

 apoi se aşează biscuiţi rupţi în bucăţele şi fructe.

Se pune alt strat de smântână, apoi iar biscuţi şi fructe. Se termină cu un strat de smântână. Se dă la rece pentru minim 2 ore, după care se răstoarnă pe un platou

şi se decorează cu fructe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu