Borşul se poate face în două variante: de post şi de
frupt când se adaugă un piept de pui fiert şi rupt în fâşiuţe şi se drege cu
smântână. Ambele variante sunt la fel de bune. Eu am făcut varianta de post.
Ingrediente:
O ceapă uscată şi/sau o legătură de ceapă verde
Un morcov
Albitură (am pus numai o ţelină mică, pentru că atâta am
avut)
Ardei gras tăiat cubuleţe (am pus de la congelator)
O legătură de ştevie
3 legături cu lobodă roşie (din aceea aproape grena, nu
cu nuanţe verzui)
O legătură cu pătrunjel verde
O legătură cu leuştean proaspăt
300 ml borş acru (sau după gust)
2 linguri cu orez
Sare
Preparare:
2 litri de apă se pun la fiert cu o linguriţă de sare. Când
apa începe să fiarbă, se adaugă în ordine: ceapa tocată,
ţelina curăţată şi
tocată
morcovul tocat nu prea mărunt,
ardeiul gras cubuleţe,
stevia spălată
bine, fără codiţe şi tăiată fâşii,
loboda aleasă frunză cu frănză şi tăiată
fâşii.
Se adaugă orezul clătit cu apă rece. Se lasă să fiarbă, dar nu prea mult
pentru că frunzele (ştevia şi în special loboda sunt fragede şi se distrug), se
adaugă borşul fiert separat, se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt,
se
potriveşte de sare şi borş (dacă mai trebuie se mai adaugă) şi se mai lasă să
dea un clocot, două. Se adaugă puţin leuştean tocat, se opreşte focul
şi se
lasă oala acoperită pentru 10 minute. La servire se adaugă în farfurie leuştean
proaspăt tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu