4
albuşuri de ou
150
g de zahăr
100
g făină
80
g unt topit (nu fierbinte, la temperatura camerei)
o
linguriţă coajă de lămâie
Crema dupa gust. Am folosit crema de vanilie de aici,
dar se mai poate folosi şi aceasta sau această cremă de lămâie sau oricare altă cremă cremă doriţi.
Preparare:
Se
încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
Se
freacă albuşurile cu zahărul şi vanilia cu o spatulă, până se omogenizează.
Se
adaugă făina proaspăt cernută şi untul
topit. Se amestecă până la omogenizare şi
dispariţia cocoloaşelor.
Pe
tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt se pun cu lingura grămăjoare rotunde, la distanţă una de alta (aluatul creşte la copt).
Se
coc 10-15 minute sau până când marginile devin aurii.
Se
scot “turtiţele” una câte una din cuptor
(pentru ca restul să nu se întărească) şi rapid se rulează sub forma de tub. Am pus în
interiorul tuburilor cuţite (mai grele) până se răcesc, astfel încât acestea să
nu se desfacă.
Se
lasă să se răcească
şi se umplu cu cremă, dacă se doreşte se pot decora cu
ciocolată (eu am decorat cu sos de afine).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu