luni, 13 august 2012

BORȘ DE FASOLE NEAGRĂ

Ingrediente:
O cană de fasole neagră

O ceapă tocată fin
Un morcov
2 căni cu supă de pui
O lingură cu chimen
2 frunze de dafin
O cană cu borș
Un ardei iute
Sare și piper după gust
Frunze de leuștean 


Preparare:
Se alege fasolea de cu seară, se spală, se acoperă cu apă și se lasă la înmuiat până a doua zi dimineața.
Se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la foc cu ceapa, morcovul tăiat cubulețe, ardeiul iute curățat de nervuri și semințe și tocat mărunt, foile de dafin, chimenul și supa de pui. Se fierbe la foc potrivit până fasolea se înmoaie (durează câteva ore; dacă aveți oală sub presiune, durează mai puțin).  Se pune borșul și se lasă să dea în clocot, se potrivește de sare și piper. Înainte de servire se presară leuștean tocat fin.

Un comentariu: