luni, 17 septembrie 2012

PĂSTRĂV GRATINAT CU SOS DE HREAN

Așa cum am mai spus, nu-mi place peștele însă dietele mele cer ca măcar o dată pe săptămână să am o masă de pește. Așa că, vrând-nevrând, azi am gătit pește mai exact păstrăv care are oase mai puține. 


Ingrediente pentru o porție:
Un păstrăv (300-350 g)
O lingură cu hrean ras
200 ml de smântână
2 gălbenușuri de ou
O legătură cu mărar verde
2 linguri cu firimituri de pâine (am pus graham)
O lingură cu unt
Sare și piper după gust 

Preparare:
Păstrăvul
 
se curăță de solzi, branhii și intestine, se spală bine, se  crestează, se sărează și se pipărează (al meu a avut lapți pe care i-am curățat de pielițe, i-am spălat și i-am pus în burta peștelui).
Ofelie de pâine se face firimituri și se lasă 10-15 minute să se usuce.
Se rade hreanul
 
sau se scoate de la borcan și se pune într-un bol.
 
Se adaugă gălbenușurile,
 
smântâna,
 
sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă mărar fin tocat și se amestecă.
 
Păstrăvul se așează într-un vas potrivit ca mărime și rezistent la cuptor. Se pun peste el și în vas bucățele de unt.  
 
Se toarnă smântâna cu hrean iar deasupra se presară firimiturile de pâine. Se dă la cuptor
 
 până se întărește smântâna cu gălbenușuri.
 
Este foarte bun fierbinte.
Eu nu am putut mânca decât jumătate din el. Restul mâine!

Un comentariu:

  1. Delicios arata, musai sa pun reteta asta si la mine (binenteles cu linkul de origine).

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere