Ișlerele
sunt fursecuri care se bucură de mare apreciere în familia mea și ca atare le
pregătesc la fiecare Crăciun.
Le-am
preparat și anul acesta, însă rețeta este puțin modificată față de cea din anii
trecuți (Ișlere):
jumătate
din cantitatea de nuci am înlocuit-o cu migdale măcinate și le-am umplut și cu o cremă de ciocolată în
afară de jeleul de zmeură. Le-am decorat cu alune de pădure, fistic, migdale,
nuci de pin. Sunt la fel de delicioase:
Ingrediente:
Aluatul:
280
g făină
280
g unt
70
g nucă măcinată
80
g migdale măcinate
140
g zahăr pudră
un varf de cutit sare
vanilie (sau o lingură cu coniac sau rom)
Umplutura:
I.
gem de zmeură sau coacaze
sau
II.
Crema de ciocolată
60 g ciocolată cu minim 65% cacao
70 g unt la temperature camerei
80 g zahăr pudră
Esență de vanilie
Glazura:
150-200
g ciocolată topita
Preparare:
Untul
se freacă bine cu zaharul pudră. Se adaugă nuca macinată și migdalele, făina, sarea, aroma si se frământă
până ce aluatul se leagă, apoi se pune într-o folie sau o pungă de plastic și
se dă la frigider minim o oră.
Se
preîncălzește cuptorul (la 180 grade)
Se întinde o foaie subțire de 3 mm din care se
taie forme (cercuri, ovale, floare) care se așează pe tava tapetată cu hârtie de copt.
Se
coc timp de 8-10 minute. Fursecurile trebuie să rămână albe, nu se rumenesc.
Se
lasă să se răcească.
Pentru
crema de ciocolată untul se freacă bine cu zahărul pudră după care se adaugă ciocolata
topită și se bate cu mixerul 3-4 minute.
Fursecurile
se lipesc două câte două cu gem călduț sau
cu crema de ciocolată și se lasă câteva ore pentru a se întări gemul sau crema.
Deasupra se ung cu ciocolată topită și se decorează cu : o alună de pădure sau
fistic tocat grosier sau nuci de pin sau migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu