Este un sos gros, cremos, foarte ușor de preparat și care
poate îmbogăți aproape orice desert: budinci (de griș, de orez), clătite,
înghețată etc. Eu l-am folosit pentru a umple niște fursecuri delicioase. Se poate păstra mai mult timp în
frigider, într-un borcan închis.
Ingrediente:
100 ml smântână
100 g zahăr tos
Preparare:
Într-o crăticioară, de preferat cu fund dublu, se pune
zahărul și se caramelizează la foc mic, până capătă o culoare ca de chihlimbar.
Trebuie mișcată crăticioara mereu pentru a nu se arde căci devine amar. Se toarnă smântâna și se amestecă cu o spatulă de
silicon de care zahărul ars nu se prinde.
La început, zahărul caramelizat se
întărește, dar pe măsură ce se fierbe, acesta se topește în smântână,
transformându-se într-un sos gros, cremos, consistent.
Când tot zahărul
caramelizat s-a topit, sosul este gata și se poate folosi atât cald cât și după
răcire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu