700-800
g pulpă de porc
50
g șunculiță afumată
4-5
căței de usturoi
Sare,
piper, boia de ardei, cimbru
2
linguri cu ulei
Un
pahar de vin alb sec
Preparare:
Pulpa
de porc se împănează cu fâșiuțe de șuncă și cu cățeii de usturoi tăiați
feliuțe.
Se
unge cu ulei și se freacă apoi pulpa pe toate părțile cu sare, piper, cimbru și
boia de ardei. Se așează într-o tavă de mărime potrivită cu paharul de vin și
se dă la cuptor.
Din cînd în când se unge cu sosul format, se întoarce pe
toate părțile pentru a se rumeni uniform. Este gata când dacă introducem la
mijloc lama subțire a unui cuțit, zeama care iese să nu fie roșie.
Se taie felii și se servește
cu diverse garnituri.
Eu am ales piure de mazăre și coșulețe de cartofi cu
mazăre (rețeta aici)
Foarte bine arata preparatul tau!
RăspundețiȘtergere