luni, 18 februarie 2013

PULPĂ DE PORC ÎMPĂNATĂ

Ingrediente:
700-800 g pulpă de porc
50 g șunculiță afumată
4-5 căței de usturoi
Sare, piper, boia de ardei, cimbru
2 linguri cu ulei
Un pahar de vin alb sec 

Preparare:
Pulpa de porc se împănează cu fâșiuțe de șuncă și cu cățeii de usturoi tăiați feliuțe.
Se unge cu ulei și se freacă apoi pulpa pe toate părțile cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Se așează într-o tavă de mărime potrivită cu paharul de vin și se dă la cuptor.
 
Din cînd în când se unge cu sosul format, se întoarce pe toate părțile pentru a se rumeni uniform. Este gata când dacă introducem la mijloc lama subțire a unui cuțit, zeama care iese să nu fie roșie.

Se taie felii și se servește cu diverse garnituri.
 
Eu am ales piure de mazăre și coșulețe de cartofi cu mazăre (rețeta aici)

 

 

Un comentariu: