Supa
chinezească cu creveți se prepară ușor și rapid iar pe masă arată minunat.
În
plus, faptul că ingredientele folosite sunt în număr mic, constituie un real
avantaj.
Ingrediente:
20
de grame fidea de orez
2
morcovi mici
2
fire de ceapă verde
300
ml supă
100
g creveți (pentru rapiditate prefierți și congelați)
o
lingură sos de soia sau o lingură sos de stridii
verdețuri
tocate mărunt
sare
după gust
Preparare:
Se
pune fideaua de orez într-un vas și se
toarnă apă clocotită cât să le acopere. Se acoperă vasul cu capac. Se lasă 4
minute după care se scurge apa.
Morcovul
se curăță de coajă și se taie fâșii subțiri (cu răzătoarea borner sau cu
curățitorul de legume.
Se pune la fiert
în supă.
Ceapa se spală și se taie în inele subțiri.
Se adaugă și ceapa în
supă. Se fierb la foc mediu până se
înmoaie legumele,
după care se adaugă creveții (i-am pus congelați, cum i-am
scos din congelator) și se fierb încă 3 minute.
Se adaugă fideaua și se
asezonează cu sos de soia sau de stridii și eventual, dacă mai este necesar,
sare.
Se servește supa presărată cu verdețuri (am pus pătrunjel) fin tocate.
Merita tot interesul retele dumneavoastra.
RăspundețiȘtergereCu mii de multumiri,
Olivia