vineri, 3 mai 2013

PULPĂ DE IED LA TAVĂ CU OREZ SĂLBATEC ȘI SALATĂ DE PRIMĂVARĂ



Ingrediente:
Pentru friptură:
O pulpă de ied (cea din spate)
2 linguri cu ulei
Usturoi uscat și verde
Câteva fire de tarhon
cimbru
Sare și piper după gust
100 ml vin alb

Pentru garnitură:
O ceapă uscată
2 linguri cu ulei
O ceșcuță de orez sălatec

Pentru salată:
O salată
5-6 ridichi de lună
2-3 fire de ceapă verde
Câteva fire de mărar
O lingură cu ulei
O linguriță cu oțet (sau după gust)
Sare după gust 

Preparare:
Pulpa de ied se curăță de pielițe, se spală, se împănează cu câțiva căței de usturoi, se unge cu ulei, se presară cu sare, piper și cimbru și se pune în tavă.
Se mai adaugă o lingură de ulei, vinul și usturoiul verde tăiat bastonașe precum și câteva fire de tarhon.
 
Se dă pulpa de ieduț astfel pregătită la cuptor, întorcând-o din timp în timp și stropind-o cu jiul din tavă. Este gata atunci când dacă este înțepată sucul este de culoare albă și nu rozaliu.

Pentru garnitura de orez se toacă cepa și se călește în uleiul încins, până devine translucidă.
Se adaugă orezul care se călește si el până se albește.
 
Se adaugă sare și piper după gust precum și 2 ½ cești de apă fierbinte. Se dă focul la mic și se lasă să fiarbă, fără a amesteca în el, până se absoarbe tot lichidul. Se stinge focul și se lasă vasul acoperit câteva  minute, după care se poate servi.
Pentru salată, se spală salata frunză cu frunză, se rupe și se așează în salatieră. Ridichile se spală, se taie feliuțe și se așează peste salată. Ceapa curățată și spălată se taie bastonașe. Mărarul se toacă grosier și se presară peste salata. Înainte de servire, salata se stropește cu un dressing format dintr-o lingură de ulei, sare și o linguriță de oțet.


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu