Ingrediente:
Pentru friptură:
O pulpă de ied (cea din spate)
2 linguri cu ulei
Usturoi uscat și verde
Câteva fire de tarhon
cimbru
Sare și piper după gust
100 ml vin alb
Pentru garnitură:
O ceapă uscată
2 linguri cu ulei
O ceșcuță de orez sălatec
Pentru salată:
O salată
5-6 ridichi de lună
2-3 fire de ceapă verde
Câteva fire de mărar
O lingură cu ulei
O linguriță cu oțet (sau după gust)
Sare după gust
Preparare:
Pulpa de ied se curăță de pielițe, se spală, se împănează cu câțiva căței de usturoi,
se unge cu ulei, se presară cu sare, piper și cimbru și se pune în tavă.
Se mai
adaugă o lingură de ulei, vinul și usturoiul verde tăiat bastonașe precum și
câteva fire de tarhon.
Se dă pulpa de ieduț astfel pregătită la cuptor,
întorcând-o din timp în timp și stropind-o cu jiul din tavă. Este gata atunci
când dacă este înțepată sucul este de culoare albă și nu rozaliu.
Pentru garnitura de orez se toacă cepa și
se călește în uleiul încins, până devine translucidă.
Se adaugă orezul care se
călește si el până se albește.
Se adaugă sare și piper după gust precum și 2 ½ cești
de apă fierbinte. Se dă focul la mic și se lasă să fiarbă, fără a amesteca în
el, până se absoarbe tot lichidul. Se stinge focul și se lasă vasul acoperit câteva
minute, după care se poate servi.
Pentru salată, se spală salata frunză cu frunză, se rupe și se așează în salatieră. Ridichile
se spală, se taie feliuțe și se așează peste salată. Ceapa curățată și spălată
se taie bastonașe. Mărarul se toacă grosier și se presară peste salata. Înainte
de servire, salata se stropește cu un dressing format dintr-o lingură de ulei,
sare și o linguriță de oțet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu