Alta
reteta minunata a lui Octavian Stoica din cartea sa : DE-ALE GURII DIN BATRANI, cap. ROSU SI NEGRU, pag. 6:
Asadar, sa
ne-ntoarcem la icre. Mai intai la cele obstesti,
icrele tarama,
insotitoare nestemata a tuicii
galbene de Muscel, de Valeni, de Valcea ori de Pitesti, cu miros amar de
sambure de pruna brumata.
Se cufunda icrele, legate intr-un
stergar curat, in lapte si se lasa acolo sa se desfaca si sa li se stinga
saratura,
dupa care se scot si se zvanta,
ca sa fie iarasi frecate cu lingura
de lemn,
picurand cate un strop de untdelemn limpede si,
la fel, numai otet de
vin slab, ca sa le ramana gustul aspru.
Si tot pentru aceasta li se adauga
ceapa alba, tocata marunt;
si pentru cine vrea, frunze de marar verde si
masline fara samburi.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu