Pentru chiftelute:
300 g fileu de crap
Un cartof mic
O ceapa
O capatana de usturoi
Un ou crud
O lingura de pesmet
Patrunjel si marar verde
Sare si piper dupa gust
2-3 linguri cu faina
Ulei pentru prajit
Pentru sosul de rosii:
2 linguri cu ulei
2- 3 cepe
4-5 rosii bine coapte
7-8 catei de usturoi
Un ardei iute, sau mai putin (optional)
Sare si piper dupa gust
Preparare:
Fileul de peste,cartoful taiat cubulete, ceapa taiata
mai mare, usturoiul curatat, oul, pesmetul, verdeata tocata, sare si piper dupa
gust, se pun in robot
si se toaca si amesteca bine.
si se toaca si amesteca bine.
Din compozitia rezultata se modeleaza chiftelute
rotunde care se dau prin faina.
Se prajesc in ulei fierbinte
apoi se scot pe un prosop de bucatarie
pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Se prajesc in ulei fierbinte
apoi se scot pe un prosop de bucatarie
pentru a se absorbi surplusul de ulei.
In alta tigaie
se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata fin si se celeste usor, fara a
se praji sau arde. Se adauga putina sare pentru a se muia ceapa si a nu se
arde.
Rosiile se curate de coaja si se toaca grosier.
Se adauga peste ceapa sticloasa din tigaie si se amesteca.
Se fierbe cateva minute, la foc mic, cu cratita acoperita.
Cand rosiile s-au inmuiat
se adauga chiftelutele si daca sosul a scazut prea mult se mai adauga apa, cat sa le acopere.
Se adauga peste ceapa sticloasa din tigaie si se amesteca.
Se fierbe cateva minute, la foc mic, cu cratita acoperita.
Cand rosiile s-au inmuiat
se adauga chiftelutele si daca sosul a scazut prea mult se mai adauga apa, cat sa le acopere.
Delicios!!! arata minunat chiftelutele! :-*
RăspundețiȘtergere