Ingrediente:
2 bucăţi de conopidă
200 ml smântână
4 ouă
Sare şi piper după gust
Un pic de unt sau ulei de măsline
Pentru décor:
Pătrunjel verde fin tocat
Boia de ardei dulce
Susan (am folosit negru)
Preparare:
Conopida, care trebuie să fie albă la culoare şi cu
frunzele verde intens, fără ca florile să fie înnegrite sau galbene, se desface
în bucheţele iar cozile se îndepărtează. Se pun într-o oală cu apă cât s-o
acopere, se pune o linguriţă cu sare
şi se lasă să fiarbă cam 10-15 minute după
ce a dat în fiert.
Se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se răcorească.
Se pune într-un blender cu sare şi piper după gust şi
cu cele 2 ouă. Se amestecă uşor.
Se pune apoi smântâna şi se mai dau câteva pulsuri.
Un
vas termorezistent se unge cu unt sau cu ulei de măsline. Se aşează pasta de
conopidă în vas, se decorează deasupra cu pătrunjel fin tocat, boia de ardei şi
susan.
Se dă la cuptor iar când pe suprafaţa sufleului apar crăpături, sufleul
este gata.
Se poate mânca ca atare sau ca garnitură lângă o friptură.
Imi place mult preparatul asta, vin la masa!
RăspundețiȘtergereCam tarziu... deja s-a terminat...
Ștergere