Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 13 noiembrie 2013

SUFLEU DE CONOPIDĂ

Ingrediente:
 2 bucăţi de conopidă
200 ml smântână
4 ouă
Sare şi piper după gust
Un pic de unt sau ulei de măsline
Pentru décor:
Pătrunjel verde fin tocat
Boia de ardei dulce
Susan (am folosit negru)

Preparare:
Conopida, care trebuie să fie albă la culoare şi cu frunzele verde intens, fără ca florile să fie înnegrite sau galbene, se desface în bucheţele iar cozile se îndepărtează. Se pun într-o oală cu apă cât s-o acopere, se pune o linguriţă cu sare

şi se lasă să fiarbă cam 10-15 minute după ce a dat în fiert. 

Se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se răcorească.

Se pune într-un blender cu sare şi piper după gust şi cu cele 2 ouă. Se amestecă uşor.

Se pune apoi smântâna şi se mai dau câteva pulsuri.

 Un vas termorezistent se unge cu unt sau cu ulei de măsline. Se aşează pasta de conopidă în vas, se decorează deasupra cu pătrunjel fin tocat, boia de ardei şi susan. 

Se dă la cuptor iar când pe suprafaţa sufleului apar crăpături, sufleul este gata. 

Se poate mânca ca atare sau ca garnitură lângă o friptură.




2 comentarii: