Ingrediente:
Aluat:
300
g făină
50
g zahăr
200
g unt
2
linguri cu smântână
Un
vârf de cuţit cu sare
Umplutura:
300
g nuci tocate
300
g zahăr
2
linguri cu rom
50
ml lapte fierbinte
Coaja
rasă de la o lămâie
O
lingură cu miere
Jumătate
de linguriţă cu scorţişoară
Zahăr
pudră pentru pudrat
Preparare:
Aluatul
se prepară din toate ingredientele de mai sus şi se lasă la rece cel puţin o
oră.
În
acest timp se prepară umplutura: se amestecă toate ingredientele, se toarnă
laptele fierbinte, se amestecă bine,
din nou şi se lasă să se răcească.
Aluatul
se împarte în două părţi . Din prima parte se întinde o foaie care se aşează într-o
tavă de 30X30 cm unsă cu ulei. Peste foaie se aşează umplutura, apoi cea de-a
doua foaie. Se coace în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute.
Coaptă,
prăjitura se taie în cuburi de cca 2X2 cm şi se tăvălesc prin zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu