Ingrediente:
O sfeclă roșie mare
Câteva nuci
Un grepfrut
O lămâie
O lingură cu ulei
sare
Preparare:
Sfecla roșie se curăță de coajă, se taie în două și se fierbe 10 minute în apă cu sare. Sfecla nu
trebuie să se moaie ci să rămână tare. Se scoate din apă și se lasă să se
răcească complet, după care se taie fâșii subțiri sau se dă pe răzătoarea mare.
Nucile se rup bucăți nu prea mărunte, pentru a se simți
în salată.
Lămâia se spală bine și se taie în jumătate. Se stoarce
zeama unei jumătăți peste zeama de grepfrut recuperată. Cealaltă jumătate de
lămâie se taie felii apoi cuburi și se amestecă împreună cu bucățile de
grepfrut cu sfecla roșie și nucile tocate.
Se amestecă și se asezonează cu ulei
de măsline și suc de citrice. Dacă este necesar se mai adaugă sare.
Se poate servi ca atare dar și lângă o friptură. Eu am
servit-o lângă un orez cu pipote de curcan și legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu