Din același aluat ca și cel folosit pentru sfințiimoldovenești pentru diabetici, un aluat foarte ușor de făcut și care se
prelucrează foarte ușor, am preparat și
niște rulouri pe care le-am umplut cu nuci. Sunt delicioase și se păstrează
proaspete mai mult timp
Ingrediente:
300 g aluat pentru diabetici
300 g nuci măcinate
Un albuș de ou
3 linguri pline cu zahăr
Un praf de sare
Esență de rom
Gălbenuș pentru uns deasupra
Preparare:
Se bate albușul de ou cu un praf de sare. Se adaugă câte
o lingură de zahăr și se bate în continuare până se topește zahărul și se obține
o bezea lucioasă. Se adaugă esența de rom și nucile măcinate, amestecând ușor
cu o paletă.
Se rulează aluatul cât mai strâns și se taie bucăți de
5-7 cm (eu le-am tăiat mai mici),
care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să mai crească în tavă 15-20 de minute după care se ung cu gălbenuș de ou,
se dau la cuptorul preîncălzit și se coc 20-25 de minute.
care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă să mai crească în tavă 15-20 de minute după care se ung cu gălbenuș de ou,
se dau la cuptorul preîncălzit și se coc 20-25 de minute.
Sunt fragede, pufoase, aromate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu