Ingrediente:
100
g ciocolată neagră
2
ouă mari, ușor bătute
100 g
unt
100
g zahăr
4
linguri pline cu făină
O
lingură cu cacao
100-150
g mix de fructe confiate (cireșe, ananas, coacăze, merișoare, stafide)
Un
pliculeț de praf de copt
Un
praf de sare
Esență
de rom sau vanilie
Pentru glazură:
100
g ciocolată albă
50
ml smântână
Câteva
cireșe confiate
Preparare:
Se
freacă untul cu zahărul până ce acesta se topește.
Se adaugă cele două ouă
bătute ușor și aromele. Se mixează până se obține o cremă aerată.
Se adaugă
ciocolata topită la bain-marie sau microunde și răcită.
Se
cerne făina cu cacaoa, praful de copt și sarea și se adaugă în compoziția de
mai sus, mixând până se încorporează.
Se adaugă fructele confiate amestecând cu
o lingură de lemn.
Se toarnă compoziția într-o tavă 20X20 unsă cu unt și
tapetată cu făină. Se nivelează
și se dă la cuptor 10 minute la foc mare apoi încă 35-40 de
minute la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute în tavă apoi se
răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcească. Se taie pătrate se glazurează
fiecare pătrat cu ciocolata albă topită împreună cu smântâna și se decorează cu
o cireașă confiată.
Este
o prăjitură pufoasă, cu gust intens de ciocolată și care se păstrează proaspătă
și o săptămână.
Ce negresa delicioasa! Imi place mult combinatia ;)
RăspundețiȘtergere