Ingrediente:
Pentru supă:
2 bucăți limbă de porc
O ceapă
2 morcovi
Un păstârnac și/sau
o rădăcină de pătrunjel
O țelină mică
O bucată de ardei iute
Sare și piper după gust
Pentru găluști:(se poate vedea și Supa de găină cu găluștele de griș)
2 ouă
4-5 linguri cu griș
Sare și piper
Preparare:
Limbile se spală foarte bine, în 2-3 ape și se pun la
fiert în apă rece cu sare. Se fierb la foc mic până furculița intră ușor. Se adaugă
ceapa întreagă, morcovii, păstârnacul și țelina tăiate bucăți mai mari.
Când este
și zarzavatul aproape fiert
se scoate ceapa și se aruncă iar cele 3 bucăți de limbă se scufundă în apă rece
apoi se curăță de pieliță
și se taie felii.
Se adaugă în supa în care au fiert
și se mai dau câteva clocote. Între timp se prepară găluștile: se bat ouăle cu
sare și piper și se adaugă câte o lingură de griș până se obține o pastă de consistența
unei smântâni groase. Se lasă să se odihneascâ 10-15 minute după care se pun în supă făcând găluști cu ajutorul unei
lingurițe.
Se servește presărată cu pătrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu