Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 18 august 2014

SUPA DIN LIMBĂ DE PORC CU GĂLUȘTI

Ingrediente:
Pentru supă:
2 bucăți limbă de porc
O ceapă
2 morcovi
Un păstârnac  și/sau o rădăcină de pătrunjel
O țelină mică
O bucată de ardei iute
Sare și piper după gust
Pentru găluști:(se poate vedea și Supa de găină cu găluștele de griș)
2 ouă
4-5 linguri cu griș
Sare și piper

Preparare:

Limbile se spală foarte bine, în 2-3 ape și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se fierb la foc mic până furculița intră ușor. Se adaugă ceapa întreagă, morcovii, păstârnacul și țelina tăiate bucăți mai mari. 

Când este și zarzavatul aproape fiert 

se scoate ceapa și se aruncă iar  cele 3 bucăți de limbă se scufundă în apă rece apoi se curăță de pieliță 

și se taie felii. 

Se adaugă în supa în care au fiert și se mai dau câteva clocote. Între timp se prepară găluștile: se bat ouăle cu sare și piper și se adaugă câte o lingură de griș până se obține o pastă de consistența unei smântâni groase. Se lasă să se odihneascâ 10-15 minute după care  se pun în supă făcând găluști cu ajutorul unei lingurițe. 

Se servește presărată cu pătrunjel verde tocat.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu