Ingrediente:
300 g pulpă de vițel
2-3 linguri cu ulei
4-5 pătlăgele verzi și/sau în pârg
O roșie, dacă nu sunt și
pătlăgele în pârg
Un gogoșar
½ dintr-un ardei gras
2 lingurițe sos Worcester
3 căței de usturoi
O legătură mică de pătrunjel
verde
Sare și piper după gust
Facultativ: o linguriță de zahăr
sau miere
Preparare:
Pătlăgelele verzi se taie felii
rotunde de cca ½ cm grosime.
Gogoșarul și ardeiul se taie felii de aceeași
grosime (½ cm).
Carnea se taie cubulețe și se
pune în tigaie cu cele 2-3 linguri de ulei și un praf de sare.
Se prăjește
înăbușit.
Când carnea este rumenită
se adaugă pătlăgelele și roșia tăiate felii
apoi gogoșarul și ardeiul.
Se adaugă puțină apă caldă, se acoperă cratița cu
capac și se fierbe la foc mic, scuturând cratița de câteva ori, pentru a nu se
sfărâma legumele.
Între timp, sosul Worcester se
amestecă cu usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt , eventual și cu o linguriță
de zahăr sau miere (eu nu am pus, din motive de diabet).
Se adaugă sosul în
cratiță, se potrivește de sare (atenție: sosul este sărat), piper și dacă vi se
pare prea acră mai adăugați puțin zahăr sau miere.
Se presară pătrunjel verde și se poate servi.
Este o mâncare cu gust deosebit,
dulce-acrișor, care poate fi servită caldă sau chiar rece, simplă sau cu piure
de cartofi sau orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu