marți, 4 noiembrie 2014

PĂTLĂGELE VERZI CU CARNE DE VIȚEL


Pentru că mi-au rămas câteva gogonele care n-au mai încăput în borcanele cu murături, inspirată fiind și de blogul prietenului meu Sergejcare are mai multe rețete de garnituri din pătlăgele verzi (una foarte interesantă pentru păstrăv), am pregătit această delicioasă mâncărică cu câteva bucățele de pulpă de vițel.

Ingrediente:
300 g pulpă de vițel
2-3 linguri cu ulei
4-5 pătlăgele verzi și/sau în pârg
O roșie, dacă nu sunt și pătlăgele în pârg
Un gogoșar
½ dintr-un ardei gras
2 lingurițe sos Worcester
3 căței de usturoi
O legătură mică de pătrunjel verde
Sare și piper după gust
Facultativ: o linguriță de zahăr sau miere
Preparare:
Pătlăgelele verzi se taie felii rotunde de cca ½ cm grosime. 

Gogoșarul și ardeiul se taie felii de aceeași grosime (½ cm).

Carnea se taie cubulețe și se pune în tigaie cu cele 2-3 linguri de ulei și un praf de sare. 

Se prăjește înăbușit. 

Când carnea este rumenită 

se adaugă pătlăgelele și roșia tăiate felii 

apoi gogoșarul și ardeiul. 

Se adaugă puțină apă caldă, se acoperă cratița cu capac și se fierbe la foc mic, scuturând cratița de câteva ori, pentru a nu se sfărâma legumele.

Între timp, sosul Worcester se amestecă cu usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt , eventual și cu o linguriță de zahăr sau miere (eu nu am pus, din motive de diabet). 

Se adaugă sosul în cratiță, se potrivește de sare (atenție: sosul este sărat), piper și dacă vi se pare prea acră mai adăugați puțin zahăr sau miere.

Se presară pătrunjel verde și se poate servi. 

Este o mâncare cu gust deosebit, dulce-acrișor, care poate fi servită caldă sau chiar rece, simplă sau cu piure de cartofi sau orez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu