sâmbătă, 1 noiembrie 2014

TARTA CU PRUNE, NUCI ȘI FULGI DE MIGDALE

Este cea mai simplă tartă fragedă, aromată, răcoritoare, dulce-acrișoară.

Ingrediente:
Pentru blat:
100 g unt foarte rece
100 g făină
Un gălbenuș de ou
Pentru umplutură:
7-800 g prune
2 linguri cu pesmet
O linguriță cu scorțișoară
2 linguri cu zahăr
Câteva nuci tocate grosier
20 g fulgi de migdale
Zahăr brun după gust

Preparare:

Pentru aluat se amestecă făina cu untul rece tăiat bucățele și cu gălbenușul de ou doar până s-a legat un aluat nu prea uniform (dacă untul nu s-a dizolvat complet nu este nici o nenorocire, blatul va fi mai fraged). Se învelește în folie și se dă la frigider o jumătate de oră. Se scoate din frigidet și se întinde cu mana (sau cu un minisucitor) în tava de tartă. 

Pesmetul se amestecă cu scorțișoara și cele 2 linguri cu zahăr și se împrăștie peste blat.

Prunele (spălate) se desfac în două și se așează cu mijlocul în sus peste blat. 

Se presară cu nucile tăiate grosier, fulgii de migdale

 și zahăr brun (sau alb) după gust, în funcție de cât de dulci au fost prunele.

Se dă la cuptor (preîncălzit) până este coaptă, nucile și fugii de migdale ușor rumeniți.
Este delicioasă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu