Ingrediente:
Pentru perișoare:
250 g hribi fierți sau 300 g proaspeți
O ceapă
Verdeață (pătrunjel și mărar)
Un ou pentru varianta de frupt sau o lingură cu făină
pentru varianta de post
Sare și piper după gust
Pentru borș:
O ceapă
Câteva frunze de praz
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
O rădăcină mica de pastârnac
Borș după gust
Verdeață (mărar și/sau pătrunje, leuștean)
Sare după gust
Preparare:
Din ingredientele de mai sus
cu deosebirea
ca perișoarele nu se prăjesc ci se fierb în borș.
Pentru borș, se pune apa la fiert și se adaugă ceapa și frunzele de praz tocate,
apoi legumele (morcovul, păstârnacul și pătrunjelul) tocate foarte mărunt (eu le fac la tocător).
Când legumele sunt fierte (după câteva minute),
se face focul mic (supa
nu trebuie să clocotească ) și se adaugă perișoarele.
Borșul se fierbe separat.
Când perișoarele sunt fierte, se adaugă borșul fiert separat, se potrivește de
sare și verdeață și se poate servi.
Borșul se poate face în două variante: de post când în
perișoarele din hribi se adaugă o lingură cu făină pentru a le lega sau în variant
de frupt, când se folosește un ou.
Notă: hribii se pot înlocui cu ciuperci de cultură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu