Ingrediente:
Pentru foi:
5 gălbenușuri
100 g unt
100 g zahăr
pudră
200 g făină
6 linguri cu
smântână
2 linguri cu
cacao
Pentru cremă:
250 g nuci puțin
prăjite și măcinate
100 g zahăr
pudră
50 ml lapte
fierbinte
50 g unt
Esență de rom
sau de migdale
Pentru glazură:
100 g ciocolată
2 linguri cu
smântână
Preparare:
Pentru foi, untul
se freacă cu zahărul pudră.
Se adaugă pe rând, gălbenușurile,
amestecându-se
bine după fiecare, apoi 5 linguri cu smântână. La sfârșit se adaugă făina
proaspăt cernută
și se amestecă până se obține un aluat destul de moale ca să se
poată întinde cu paleta în tavă. Aluatul se împrte în 3 părți: două părți se
toarnă în tava de aragaz tapetată cu fârtie de copt
și cu ajutorul unei palete
sau a unui cuțit, se întinde pe toată suprafața tăvii.
Treimea rămasă
se amestecă cu o lingură de smântână și
2 linguri cu cacao. Se întinde pe o jumătate de tavă acoperită cu hârtie de copt.
Tăvile se coc la foc
potrivit câte 12-15 minute. Când sunt coapte, foaia albă se taie în două, să
fie la dimensiunea foii maro. În acest fel am obținut 3 foi: două albe și una
maro.
Pentru cremă,
nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră și laptele fierbinte.
Se amestecă
bine iar la sfârșit se adaugă untul și aromele.
Cu această
cremă se ung foile (cea maro se pune la mijloc).
Pentru glazură
se topește ciocolata și se amestecă cu smântâna călduță. Se toarnă glazura
peste prăjitură și se dă la rece timp de câteva ore.
Rece, se porționează.
Foile nu au praf de copt?
RăspundețiȘtergereNu. Cresc suficient fara praf de copt. Pacat ca fotografia cu foile coapte mi-a iesit neclara.
RăspundețiȘtergere