Ingrediente:
O cană de zahăr
O cană cu lapte
4 ouă mari
1 kg frișcă
3-4 pliculețe de zahăr vanilat
20 g gelatină
ciocolată pentru decor
fructe
Preparare:
Se dizolvă gelatina într-o jumătate de cană de apă sau suc de
fructe.
Se pun pe foc ouăle frecate cu zahărul și laptele. Se amestecă
constant până se îngroașă puțin. Se lasă să se răcească.
Se bate frișca cu zahărul vanilat.
Se pregătesc
fructele: coji de portocale confiate, fructe de pădure.
Câteva linguri de frișcă se opresc pentru décor. Restul de
frișcă se amestecă cu ouăle fierte cu zahăr și lapte. Gelatina înmuiată, se încălzește pe baia de abur (sau
la microunde) fără a se fierbe, până se lichefiază. Când ajunge la temperatura
de 35 0C (suportă mâna), se toarnă peste cremă. Se amestecă în cremă fructele, se toarnă
crema într-o formă cu pereții detașabili. Se dă la frigider până a doua zi cînd se decorează.
Tortul a fost pregătit pentru fiul meu, Radu, la a 41-a
aniversare, și a ”călătorit” de la București la Sucevița, de asta decorul cam
lasă de dorit (a trebuit să fie ”bandajat” cu ciocolată).