O combinație surprinzătoare; friptura fragedă și dietetică, poate fi
servită ca atare sau cu o garnitură de cartofi sau orez.
Ingrediente:
1 kg carne de porc (pulpă, ceafă etc)
1-2 lingurițe cu muștar
5-6 castraveți murți
5-6 gogoșari la oțet
500 g ciuperci proaspete sau 2 borcane feliate
1-2 linguri cu ulei,
Piper măcinat
Preparare:
Carnea se taie felii potrivit de groase.
Fiecare felie se
unge cu muștar pe ambele părți și se dă la frigider pentru circa o oră.
Castraveții și gogoșarii se pun la desărat o oră.
Se spală ciupercile și se feliază.
Castraveții murați și gogoșarii la oțet se taie fâșii
lungi și subțiri.
Într-o tavă se așează carnea, deasupra se pun feliuțele
de castraveți și gogoșari, peste care se așează ciupercile, se presară cu piper
și se stropesc cu puțin ulei.
Se pune apă fără însă a acoperi preparatul.
Se dă
în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră, la foc potrivit, până scade apa iar
ciupercile, castraveții și gogoșarii s-au rumenit frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu