Ingrediente:
Un
piept de pui (6-700 g), dezosat şi fără
piele
O
ceapă
O
lingură cu unt
2
linguri cu ulei
½
kg de hribi de la congelator sau 1 kg proaspeţi
500
ml smântână
O
lingură cu făină sau amidon alimentar
2-3
căţei de usturoi
Câteva
fire de pătrunjel verde
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Hribii congelaţi se
decongelează la temperatura camerei,
apoi se taie bucăţi potrivite.
Pieptul de pui se
spală, se şterge cu prosoape de hârtie şi se taie cubuleţe cu latura de 3-4 cm.
Ceapa se toacă mărunt. Untul împreună cu uleiul se pun la încins. Se adaugă
ceapa şi se căleşte până devine sticloasă, fără a se arde. Se adaugă pieptul de
pui, apoi hribii. Se călesc până pieptul de pui devine alb, apoi se adaugă o
căniţă de apă, se acoperă vasul şi se fierbe înăbuşit. Cînd carnea este fiartă, se adaugă
smântâna amestecată cu făina sau amidonul (prefer amidonul, deoarece sosul iese
mai fin). Se amestecă repede şi bine să nu facă cocoloaşe. Se adaugă căţeii de
usturoi tocaţi fin, pătrunjelul (sau mărar, sau ambele), se potriveşte de sare
şi piper
şi se serveşte cu mămăligă caldă sau pâine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu