duminică, 22 ianuarie 2012

TORT CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI JELEU DE PIERSICI


Ingrediente:
blat:
300 g biscuiţi
100 g unt moale 
cremă:
500 g cremă de brânză
200 g zahăr
400 g smântână fermentată
30 g gelatină
suc şi coajă de la o lămâie
o păstaie de vanilie
un borcan de piersici în sirop 
jeleu:
suc şi coajă de la o lămâie
siropul de la piersici
50 ml  coniac (dacă va fi servit copiilor, se renunţă la coniac)
1 plic de gelatină
  
Preparare:
Blatul:
Biscuiţii se macină în robot (sau cu sucitorul). Se amestecă cu untul topit. Pasta obţinută se pune în forma de tort şi se presează în formă de blat. Se dă la rece să se întărească.
Crema:
Crema de brânză se amestecă cu  zahărul. Se adaugă smântâna, vanilia, sucul şi  coaja de lămâie. În cele din urmă, se adauga gelatina topită pe baie de apă, dupa ce a fost înmuiată în puţină apă rece. Se toarnă cam 1/3 din cremă peste blat. Se aşează deasupra jumătăţi de piersici în sirop. Se acoperă cu restul de cremă şi se dă tortul la frigider să se închege gelatin (minim o oră).
Jeleul:
Siropul de piersici se amestecă cu coaja şi zeama de lămâie şi se fierbe pentru câteva minute. Se scoate  coaja de lămîie şi se adaugă coniacul şi gelatin care a fost déjà înmuiată în puţin sirop. Se lasă să se răcorească şi se dă  la frigider. Când începe să se gelatinizeze, se toarnă jeleul peste crema de brânză. Se lasă tortul pentru câteva ore la frigider şi se decorează după preferinţă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu