Piersici
Un
baton de scorţişoară
Coajă
de lămâie
Zahăr,
în varianta nedietetică sau fructoză, după gust.
Preparare:
Se
aleg piersici frumoase, nelovite şi nu prea coapte. Se spală şi se lasă să se
zvânte.Într-o cratiţă se pune la fiert atâta
apă cât să acopere piersicile. Se pune un baton de scorţişoară şi coajă de
lămâie cât se cu instrumentul de curăţat legume de două ori.
Când apa
clocoteşte se pun piersicile şi se opăresc până plesneşte coaja.
Se scot în
strecurătoare şi când s-au răcorit puţin se decojesc.
Piersicile decojite se
taie în jumătăţi , se scot sâmburii şi se aşează în borcane.
Se procedează la
fel cu toate piersicile.
Cojile piersicilor se pun în cratiţa cu lichidul în care s-au opărit şi
se fierb bine.
Se strecoară, presând bine cojile să lase toată aroma.
Se adaugă
zahăr sau fructoză după gust, aşa fel încât să rezulte un sirop nu prea gros.
Fierbinte,
de pe foc, se toarnă peste jumătăţile de piersici, astfel încât să le acopere.
Se capsează borcanele şi se pun între
pături să se răcească lent.
Când s-au răcit complet se aşează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu