Ingrediente:
Un pui
200 g unt
2oo g bacon
O legătură ceapă verde
O legătură usturoi verde
Câteva fire de pătrunjel şi mărar verde
O crenguţă de rozmarin
Sare şi piper după gust
1 kg cartofi
Preparare:
Puiul întreg se spală, i se taie vârfurile aripilor şi se
desface uşor pielea de pe piept, fără însă a o îndepărta. Se freacă bine cu
sare atât în interior cât şi în exterior.
Baconul se taie bucăţele.
Se amestecă 150 g unt cu verdeaţa şi baconul. Se condimentează.
Cu această compoziţie se umple puiul în
interior şi sub pielea de pe piept.
Se aşează într-o tavă potrivită.
De jur împrejurul
puiului se aşează cartofii curăţaţi şi eventual restul de umplutură (dacă a
rămas). Se condimentează cu sare, piper şi frunzuliţe de rozmarin. Deasupra se
pun cele 50 g de unt tăiate feliuţe.
Se pune în cuptorul preîncălzit , socotind
cam o oră pentru fiecare kilogram de pui. Este gata când s-a rumenit frumos şi dacă
introducem o scobitoare mai mare (un băţ de frigărui) în pieptul puiului, nu
iese un lichid rozaliu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu