Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 22 februarie 2012

PUI UMPLUT CU BACON ŞI VERDEŢURI


Ingrediente:
Un pui
200 g unt
2oo g bacon
O legătură ceapă verde
O legătură usturoi verde
Câteva fire de pătrunjel şi mărar verde
O crenguţă de rozmarin
Sare şi piper după gust
1 kg cartofi 

Preparare:
Puiul întreg se spală, i se taie vârfurile aripilor şi se desface uşor pielea de pe piept, fără însă a o îndepărta. Se freacă bine cu sare atât în interior cât şi în exterior.

Baconul se taie bucăţele.

Ceapa, usturoiul şi verdeaţa se toacă.
Se amestecă 150 g unt cu verdeaţa şi baconul. Se condimentează.

Cu această compoziţie  se umple puiul în interior şi sub pielea de pe piept.
Se aşează într-o tavă potrivită.

De jur împrejurul puiului se aşează cartofii curăţaţi şi eventual restul de umplutură (dacă a rămas). Se condimentează cu sare, piper şi frunzuliţe de rozmarin. Deasupra se pun cele 50 g de unt tăiate feliuţe.

Se pune în cuptorul preîncălzit , socotind cam o oră pentru fiecare kilogram de pui. Este gata când s-a rumenit frumos şi dacă introducem o scobitoare mai mare (un băţ de frigărui) în pieptul puiului, nu iese un lichid rozaliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu