joi, 24 mai 2012

PASCA CU SMÂNTÂNĂ


Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 25 cm:

4 ouă,
4 linguri cu zahăr pudră,
3 linguri cu amidon de porumb,
400 g smântână,
2 linguri cu zahăr tos,
o linguriţă cu oţet sau zeamă de lămâie,
Vanilie,
Coajă de lamâie,
Un pumn de stafide,
Un pic de sare,

Preparare:
Fundul şi pereţii laterali ai tavii de tort se îmbracă cu aluatul fraged (cealaltă jumătate rămasă de la pasca cu ciocolată şi nuci). Peste acesta se toarnă compozitia urmatoare:
gălbenuşurile se freacă spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă 3 linguri de amidon, smântâna şi la urmă aromele. Înainte de a se da la cuptor se adaugă albuşurile bătute spumă cu 4 linguri de zahăr tos, oteţul sau zeama de lamâie şi puţină sare. Deasupra se presară stafidele.

Tava se dă la cuptor la foc mic cca 25-30 min, pentru a ramâne aurie. Când se scoate din cuptor mijlocul trebuie să rămână moale (dacă se scutură tava mijlocul trebuie să tremure).

 Se lasă să se răcească în tavă, apoi se scoate pe un platou.


Un comentariu:

  1. Eu am papat anul acesta la mama pasca cu smantanica. E un deliciu. Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere