Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 24 mai 2012

PASCA CU CIOCOLATĂ ŞI NUCI


Pentru că astăzi este Înălţare Domnului, şi pentru că nu am reuşit să public la Paşti reţetele de pască pe care le-am pregătit anul acesta, le voi publica acum:

Ingrediente:
Pentru 2 blaturi:
400g făină
100g zahăr tos
200g unt la temperatura camerei
Un praf de sare
20ml apă minerală
o lingură cu oţet
un pliculeţ cu praf de copt
3 gălbenuşuri
Coajă rasă de portocală

Pentru umplutură (pentru o pască):
100 g ciocolată cu 75% cacao
2 linguri cu cacao olandeză
3 albuşuri de ou
250 g smântână grasă
4 linguriţe cu făină
4 linguri rase cu zahăr
Miez de nucă

Preparare:
Cele 3 gălbenuşuri se pun într-un castron. Peste ele se adaugă cele 100 g zahăr tos, coaja rasă de portocală, un praf de sare şi se amestecă (cu o lingură de lemn), până la omogenizare.
Se adaugă untul la temperature camerei şi se amestecă până s-a înglobat în restul compoziţiei. Se adaugă apoi apa minerală şi oţetul şi se amestecă până se omogenizează din nou. Urmează făina cernută împreună cu  praful de copt şi se amestecă până se obţine o bilă de aluat.  Se împarte aluatul în două. Se îmbracă cu acest aluat două tăvi de tort sau de tartă.


Umplutura:
Ciocolata se taie bucăţele. Smântâna se amestecă cu zahărul, cacaoa şi cele 4 linguriţe cu făină. Se adaugă bucăţelele de ciocolată şi la urmă albuşurile bătute spumă. Se toarnă umplutura peste blat iar deasupra se aşează jumătăţi de miez de nucă. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu aproximativ 40 de minute.



Un comentariu: