Ingrediente:
3 mere mari
Zeama de la ½ lămâie
100 g amestec de fructe confiate (cireșe, coacăze negre,
stafide, merișoare)
2 ouă
50 g zahăr
100 ml lapte
70 g făină
20 g unt topit
O linguriță cu praf de copt
Un vârf de cuțit de sare
Coajă de lămâie
Esență de vanilie
Pentru glazură:
3 linguri cu zahăr
Un ou bătut
3 linguri cu unt topit
40 g sâmburi de caise
Preparare:
Merele
se curăță de coajă, se taie felii subțiri,
se pun
într-un castron și se stropesc cu suc de lămâie.
Se adaugă fructele
confiate.
Ouăle se bat cu laptele și zahărul până fac bășici. Se adaugă
făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Se adaugă aromele apoi untul
topit și se amestecă.
Fructele se toarnă în compoziția de mai sus și se amestecă.
Într-o formă de tartă (am folosit o formă
termorezistentă), unsă cu unt și tapetată cu făină se pune compoziția cu
fructele
și se nivelează.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 0C,
pentru 35-40 de minute.
Pentru glazură se
amestecă oul cu zahărul și cu untul. Se întinde peste tartă și se presară
sâmburii de caise.
Se reintroduce în
cuptor pentru încă 10 minute.
Se servește rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu