Un fel de mâncare simplu și
gustos, din cartofi și brânză, care sper că va încânta pe toți cei care o vor
gusta.
Ingrediente:
700 g cartofi de preferat din cei
galbeni, sfărâmicioși
O ceapă mică
Brânză: de vaci, telemea,
cașcaval ras (de care doriți și cât de multă doriți)
4 ouă
250 ml lapte sau smântână
Verdeață (pătrunjel și neapărat
mărar)
50 g unt
Sare și piper după gust
Opțional: fulgi de cilli și/sau
un cățel de usturoi
Preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se
taie ”pai”. Se pun într-un castron.
Ceapa se toacă mărunt
și se adaugă peste cartofi.
Verdeața
se toacă de asemenea mărunt
și se adaugă peste cartofi.
În alt bol se pun ouăle
peste care se pune brânza, sare, piper și eventual fulgi de cilli.
Se amestecă
bine apoi se adaugă laptele sau smântâna
și se omogenizează.
Se toarnă peste
cartofi,
se adaugă cățelul de usturoi zdrobit și se amestecă.
Se unge cu unt un vas
termorezistent, se pun cartofii iar deasupra untul rămas, tăiat feliuțe subțiri
și, eventual puțin parmezan ras.
Se dă la cuptor până se rumenește frumos.
Se poate servi ca atare,
cu o
salată alături sau drept garnitură pentru fripturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu