Este cea mai simplă tartă fragedă, aromată, răcoritoare, dulce-acrișoară.
Ingrediente:
Pentru blat:
100 g unt foarte rece
100 g făină
Un gălbenuș de ou
Pentru umplutură:
7-800 g prune
2 linguri cu pesmet
O linguriță cu scorțișoară
2 linguri cu zahăr
Câteva nuci tocate grosier
20 g fulgi de migdale
Zahăr brun după gust
Preparare:
Pentru aluat se amestecă făina cu untul rece tăiat bucățele
și cu gălbenușul de ou doar până s-a legat un aluat nu prea uniform (dacă untul
nu s-a dizolvat complet nu este nici o nenorocire, blatul va fi mai fraged). Se
învelește în folie și se dă la frigider o jumătate de oră. Se scoate din
frigidet și se întinde cu mana (sau cu un minisucitor) în tava de tartă.
Pesmetul
se amestecă cu scorțișoara și cele 2 linguri cu zahăr și se împrăștie peste
blat.
Prunele (spălate) se desfac în două și se așează cu mijlocul în sus peste
blat.
Se presară cu nucile tăiate grosier, fulgii de migdale
și zahăr brun (sau
alb) după gust, în funcție de cât de dulci au fost prunele.
Se dă la cuptor (preîncălzit) până este coaptă, nucile și
fugii de migdale ușor rumeniți.
Este delicioasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu