duminică, 18 martie 2012

IAHNIE DE FASOLE “BOAMBE” CU RASOL DE PORC


Ingrediente:
Un rasol de porc
300 g  fasole “boambe”
2 cepe
2 morcovi
2-3 linguri cu ulei
O lingură cu pastă de roşii
Sare şi
Piper 

Preparare:

Fasolea

se alege, se spală şi se pune la fiert. Când este fiartă pe jumătate  se adaugă o ceapă tocată şi un morcov tăiat feliuţe.

Rasolul de porc se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert. Când fasolea este aproape fiartă, se pune uleiul la încins şi se sotează puţin ceapa rămasă, pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul rămas, dat pe răzătoare. Se sotează împreună încă câteva minute, după care se adaugă pasta de roşii şi câteva polonice cu fasole, cu tot cu zeamă. Se toarnă peste fasole. Se adaugă şi rasolul de porc cu o parte din zeama în care a fiert acesta. Se lasa să scadă şi se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu murături după preferinţă. Eu am ales castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu