Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 23 octombrie 2011

PRAJITURA CU CREMĂ DE VANILIE ŞI CIOCOLATĂ


Ingrediente:

Blat:

200 g unt,
100 g fructoză (sau 300 g zahăr în varianta nedietetică),
3 linguri cu vârf de cacao,
3 linguri  cu lapte,
5 ouă,
 8 linguri făină 

Cremă:

500 ml lapte,
3 gălbenuşuri,
100 g ciocolată albă,
2 linguri amidon de porumb,
10 g gelatină,
esenţă de vanilie sau ½ păstaie de vanilie 

Decor :
100 g ciocolată neagră 

Mod de preparare:

Blat:

Într-un vas se pun untul, zahărul, cacaoa, şi laptele şi se fierb două-trei clocote. Se lasă să se răceorească şi se adaugă gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, de jos în sus prin răsturnare, să se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.


Crema:

În lapte se pune jumătatea de păstaie de vanilie tăiată mărunt  şi se pune pe foc să se încălzească.
Se amestecă gălbenuşurile cu amidonul şi laptele cald, apoi se pun pe baie de aburi amestecând continuu. Se adaugă ciocolata mărunţită şi se fierbe până se îngroaşă puţin. Se lasă gelatina la înmuiat în apă, apoi se pune în cremă şi se amestecă bine.

Se toarnă crema deasupra prăjiturii. Se dă la rece până se întăreşte crema apoi se decorează cu grilaj din ciocolată neagră topită.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu