Blat:
4
ouă
o
portocală
8
linguri cu zahăr
8
linguri cu făină
150
g unt
Un
plic cu praf de copt
Crema:
600
ml lapte
7
linguri cu amidon (zeamil)
7
linguri cu zahăr
100
g unt
Zeama
şi coaja de la o lămâie
Glazura:
100
g ciocolată (albă, am folpsit eu)
500
ml suc de portocale (am folosit 100 ml sirop concentrat de coacăze şi 400 ml
apă)
40
g amidon
Sirop:
200
ml suc de portocale
Preparare:
Blatul:
Se
separă oualele, portocala se face piure. Untul se freacă cu zahărul se adaugă apoi
gălbenuşurile, piureul de portocală şi făina cernută împreună cu praful de copt. La urmă se
adaugă în 3 reprize, albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în
tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit cca 35
min, până trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Laptele
se amestecă cu amidonul şi zahărul, se
pun la foc mic până ce se ingroasa. Se ia de pe foc se adaugă untul se omogenizează şi se lasă să se
răcorească.Când este rece se adaugă zeama si coaja de lămâie.
Asamblarea:
Blatul
se însiropează cu sucul de portocale,se
pune deasupra crema şi se rade 50 g de ciocolată.
Se
prepară glazura:
Se
amestecă siropul de coacăze cu apa şi cu amidonul şi se pun pe foc mic până se
îngroaşă. Caldă, se pune peste prajitură.
Deasupra
se rade restul de ciocolată.
Se
dă la rece cca 2 ore, după care se poatte porţiona şi servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu