Ingrediente:
300
g ciuperci mici, proaspete
2
linguri pline cu făină
O
lingură cu amidon de porumb
Un
vârf de linguriţă cu praf de copt
Un
vârf de linguriţă cu sare
3-4
linguri cu pesmet
Ulei
pentru prajit
Sosul verde:
O
legătură cu pătrunjel verde
Câteva
fire de usturoi verde (după gust)
2
linguri cu ulei de măsline
Un
praf de sare
Preparare:
Într-un
bol se amestecă făina, amidonul, praful de copt şi sarea. Se toarnă atâta apă
până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni groase.
Ciupercuţele se
pun în acest aluat şi se învârtesc pe toate părţile pentru a se acoperi bine.
Se
pun apoi în bolul cu pesmet şi se învârte bolul până se acoperă ciupercuţele cu
pesmet.
Se încinge uleiul într-o friteuză.
Se aşează ciupercuţele
şi se prăjesc până capătă o culoare aurie.
Se scot pe hârtie
absorbantă.
Se servesc cu sos verde,
care se prepară în felul următor:
pătrunjelul, sarea şi usturoiul se toacă mărunt apoi se pun împreună cu sarea
într-un blender. Se amestecă bine, după care se adaugă uleiul şi se
omogenizează.