Ingrediente:
100
g file de somon afumat
2
cartofi potriviți
4
ouă de găină sau 8 ouă de prepeliță fierte tari
o legătură de ceapă verde
câteva fire de mărar
o ceapă roșie
câteva măsline
un ardei capia roșu
2 linguri cu maioneză (facultativ)
2-3 linguri cu ulei
2-3 lingurițe cu oțet de vin
Sare și piper după gust
Preparare:
Se curăță ceapa
roșie, se taie în jumătate apoi semirondele, se adaugă sare și oțet și se lasă
puțin la macerat.
Cartofii se fierb în coajă și după ce s-au răcit se
curăță de coajă și se taie cuburi.
Se adugă peste ceapa roșie și se amestecă.
Somonul
se taie fâșiuțe și se adaugă peste cartofi.
Ceapa verde se taie rondele,
inclusiv codițele.
La fel, mărarul, ouăle dacă sunt de găină se taie în 4, dacă
sunt de prepeliță în două, ardeiul rondele. Toate, împreună cu măslinele se
adaugă în salatieră.
Se asezonează cu ulei, sare și piper (facultativ și cu maioneză).
Se servește cu pâine prăjită sau ca atare.