Ingrediente:
200 g unt
400 g făină
2-3 linguri cu smântână
Un gălbenuș
Un vârf de linguriță cu sare
Pentru uns
Un gălbenuș
Parmezan
Sare roz de Himalaia
Mac, susan, chimen după preferință
Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se adaugă sarea, smântâna,
gălbenușul de ou și untul foarte rece, tăiat cubulețe. Se amestecă repede doar
până se leagă un aluat. Se strânge sub formă de bilă, se învelește în folie
alimentară și se ține la frigider minim o oră.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie
groasă de 4-5 mm.
Se unge cu gălbenuș de ou bătut, se presară sare roz de
Himalaia
precum și parmezan și semințe de mac, susan, chimen,
se taie în forma dorită,
se
așează în tava acoperită cu hârtie de copt
și se coc în cuptorul preîncălzit.
Când au început să devină ușor maronii, sunt gata.