Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 26 octombrie 2009
SALATA DE LIMBA DE PORC CU SAMBURI DE RODIE
Ingrediente:
3 bucati limba de porc
2 cartofi potriviti, fierti in coaja
3 morcovi, fierti
o sfecla rosie, curatata si fiarta in apa cu sare
4 oua fierte tari (12 minute)si am mai pus 3 oua de prepelita
2-3 castraveciori murati
150 g nuci prajite putin in cuptor si tocate grosier
250 g maioneza
un pic de hrean ras si "stins" cu otet balsamic
o rodie
Preparare:
Limbile de porc se fierb in apa cu sare, se lasa sa se racoreasca putin si se curata de pielita alba, apoi se taie fasiute.
Cartofii fierti si morcovii fierti se dau pe razatoarea mare, in vase separate.
Sfecla rosie se taie fasiute subtiri si se amesteca cu hreanul.
Castraveciorii se scurg bine si se taie cubulete.
Ouale fierte si racite se taie in doua, apoi felii.
Se scot samburii de rodie.
Montarea:
Pe platoul pe care vom monta salata asezam in centru un pahar si de jur imprejurul paharului incepem sa asezam ingredientele in straturi, in urmatoarea ordine:
1. cartofii, stropiti din belsug cu piper
un strat subtire de maioneza
2. castravetii
un strat subtire de maioneza
3. jumatate din cantitatea de limba
un strat subtire de maioneza
4. morcovul
un strat subtire de maioneza,
5. nucile
un strat subtire de maioneza,
6. ouale, presarate si ele cu sare si piper
un strat subtire de maioneza,
7. restul de limba
un strat subtire de maioneza,
8. sfecla rosie
un strat consistent de maioneza,
Se presara semintele de rodie si eventual se orneaza dupa imaginatie.
Se scoate paharul si sepoate servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu