Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
miercuri, 21 octombrie 2009
PLACINTA CU MERE
Ingrediente:
400 g faina
200 g smantana
1 ou
o lingura de zahar
un pachetel de praf de copt
un varf de cutit de sare
1 kg de mere rase si calite cu zahar dupa gust
scortisoara
cateva felii de mere si gutui si o lingura de miere de albine, pentru decor
Preparare:
Faina cernuta cu praful de copt, sarea si zaharul se amesteca cu smantana si oul usor batut, doar pana se omogenizeaza (pentru ca aluatul sa ramana fraged, nu se prelucreaza prea mult). Aluatul obtinut se strange sub forma de minge, se inveleste cu folie alimentara si se da pentru o jumatate de ora la frigider.
se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua parti, una putin mai mare decat cealalta.
Din partea mai mare se intinde o foaie care se pune in tava unsa cu unt, imbracand si peretii laterali ai tavii.
Se pun merele calite si se presara cu scortisoara
Din restul de aluat se intinde alta foaie care se aseaza deasupra stratului de mere calite.
se inteapa cu furculita si se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
Se presara cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca in tava.
Decorul:
Se taie felii de mere si gutui si se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Se unge fiecare felie cu miere de albine si se da tava la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute. Se opreste focul si se lasa tava in cuptor sa se raceasca.
Cu aceste felii se orneaza placinta care a fost taiata in patrate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Sigur am sa testez aceasta reteta a ta draga Geta,arata tare apetisant,cred ca este un deliciu.Felicitari,le meriti din plin.
RăspundețiȘtergere